Skilling 50 061104

Sista tävlingen för året för vår del och dessutom premiär i mörker. Det var kyligt ute så det såg ut som att det kunde bli ganska halt. Efter sedvanlig besiktning begav vi oss mot huvudstarten där vi lungt kunde invänta mörkret.
SS1: Vi hade lite problem på transporten ut till sträckan, då jag bara skulle slå på extra ljusen snabbt för att försäkra mig (ytterligare en gång) att det fungerade. Visst gjorde de det, problemet var att ett relä hängde sig så att det gick inte stänga av dem. Ber om ursäkt till alla vi mötte som tyvärr blev ganska bländade ;) Det löste sig dock innan start.
Sträckan i sig var kort. Ingen övertygande körning då jag inte vågade lita på underlaget. Tiden blev därefter.
SS2: Nu kändes det bättre, fortfarade halt på sina ställen men funkade ganska bra ändå. Snabb sträcka där vi åkte igenom utan större chansningar. Hyffsad tid. Klaar den lille vilden förnedrade oss även på denna sträckan :)
På servicen behövde vi som vanligt inte göra särskilt mycket utan kunde lungt rulla vidare mot dagens och årets sista sträcka.
SS 3: Dagens längsta och också halaste. Rolig karaktär där vi försökte åka på. Kändes ganska bra tills väglaget kom i kapp oss. I en höger typ H4 släppte det rejält för oss så det blev en liten aha upplevelse. Efter lite rattandes redde det hela ut sig men vi kunde nog lika gärna blivit kvar där. Väl i mål på sträckan kunde vi konstatera en hyffsad tid och skaplig placering. Vi får vara ganska nöjda med dagen ändå. Det gick för långsamt bara att buga o bocka för de snabbare ekipagen! Nu blir det tyvärr ett litet uppehåll i tävlandet. Under tiden skall bilen få sig lite översyn, likaså skall högerfoten in på behandling. Vi ser fram emot en ny säsong 2007! Tack alla som ställer upp så att vi kan hålla på med detta, speciellt familjen!

Rikspokalen 061014

Igår begav vi oss för andra helgen i rad upp till Örebro för att åka Rikspokalen. Vi hade från början inte tänkt åka denna tävling men fick ett ryck och anmälde oss. Magnus kunde inte åka med denna helg men efter lite telefonsamtal löste det hela sig. Gustav Holmdahl från Hallsbergs MK (www.rally4fun.se) kunde ställa upp och läsa noter, något som vi är mycket tacksamma över.
Efter en liten lätt resa på cirka 30 mil var vi uppe i Örebro och vädret var riktigt fint så det såg ut att bli en riktigt fin rallydag. Besiktningen flöt på utan problem så det var bara att bege sig till huvudstarten. Vi hörde på förhand att vägarna skulle vara riktigt fina och det kan man lungt säga att de också var. Detta var en utav de roligaste tävlingarna iår! Nåväl, hur gick då tävlingen?
SS1: En kort mycket krokig sträcka på cirka 3 km. Stabil körning utan kriser dock inte en perfekt sträcka från oss. Vi tappade någon sekund till Flink och ytterligare ett par till Lönnström.
SS2: Ännu en sträcka på cirka 3km, denna sträckan hade dock en helt annan karaktär, då dn första svängde var denna ganska rak och snabb. Början på sträckan gick på asfalt för att sedan gå över till grus. Nu gick det lite bättre än första sträckan och det mesta kändes bra. Vi tog 2 s på Flink men tappade ännu mer mot Lönnström.
SS3: Den helt klart roligaste sträckan i tävlingen. Cirka 6 km lång och en karaktär som var mycket rolig. Nu stämde det mesta, körning och noter fungerade fint och det var med ett leende på läpparna man passerade målskyltarna. Det här är rally när det är som roligast. Vi tog Flink återigen med 2 s men tappade en hel evighet till Lönnström.
Efter en kortare service där vi som vanligt inte behövde göra så mycket mer än att inta lite energi begav vi oss vidare till sista sträckan.
SS4: Dagens längsta sträcka som till största del gick ute på åkrar. Mycket vägbyten och en liten ryckig sträcka. Jag fick aldrig det riktiga flytet i körningen och imål kunde vi lite snopna konstatera att vi tappat andra platsen till Flink. Lönnström var idag i en klass för sig själv och inte mycket att göra åt. Bland B- förarna slutade vi på tredje platsen och av alla Gr.E bilar 5 av 26. Vill tacka SMK Örebro för en mycket rolig och väl genomförd tävling, en utav de bästa iår! Även Gustav Holdahl som kunde ställa upp och läsa noter! Nästa tävling blir nu mörkertävlingen Skilling 50 i början på November.

Rejemerallyt 061007

Så var det dags för den tredje tävlingen med Golfen. De tidigare tävlingarna har resulterat i avåkningar så dagens mål var att åka på säkerhet för att ta bilen i mål och få upp självförtroendet. Vi begav oss ganska tidigt i väg upp till Örebro, en liten resa på cirka 30 mil. Besiktningen flöt på fint så vi kunde lungt åka vidare till huvudstarten. I klassen denna dag fanns fyra ekipage anmälda. Vädret var inte det bästa men det såg andå ut som att det skulle hålla upp större delen av dagen.
SS1: Kort publiksträcka på cirka en kilometer. Inte mycket att säga om, början på sträckan var väldigt spårig för att sedan bli bättre. Inga missöden utan vi åkta stabilt igenom och var snabbast i klassen.
SS2: En sträcka på cirka 6 km. Halva sträckan var väldigt dålig så bilen fick sig ett par rejäla smällar undertill. Lugn och säker körning utan problem. Återigen snabbast i klassen.
Efter en kortare service begav vi oss vidare mot ss3. Denna vägen var mycket fin men väldigt snabb. En karaktär på väg där jag inte rikitigt trivs. Vi tog det ganska lungt då vi visste att vi ledde klassen med cirka 13 sekunder. Ingen bra tid på sträckan men återigen snabbast i klassen.
SS4: Dagens längsta sträcka som också denna var väldigt fin. Denna karaktären på väg passar mig mycket bättre. En svit från ss2 hade nu uppenbarat sig och det var ett motorfäste som hade gått sönder så vi tog det även på denna sträckan ganska lungt. Vi var snabbast i klassen igen och kunde nöjda åka in till slutmålet. Tredje gången gillt heter det ju :) skönt att äntligen kunna ta bilen i mål och vinna klassen. Nästa tävlingen blir Rikspokalen nästa helg och då skall vi höja tempot ett snäpp och förhoppningsvis vara med och kämpa om klasssegern.

Rejemeknixen 060923

Vi begav oss upp mot Askersund redan på fredagen för att där få en god natts sömn. När vi hade kommit upp passade vi på att anmäla oss och besiktiga, precis som många andra. Vi tillbringade natten hemma hos Stefan Bernström STORT TACK!! Vi hade höga förhoppningar om att göra ett bra resultat i tävlingen och var riktigt laddade när vi vaknade upp på lördagsmorgonen. Vi gick ut som 5:e bil bland Gr.E bilarna, först bland B-förarna.
SS1: Lång sträcka som nästan mätte 2 mil. Vi kom in i ett fint tempo direkt. Efter cirka 5 km blev vi nervinkade i en h2- där bilen framför hade hamnat i diket. Vi fortsatte i ett fint tempo tills cirka 15 km in på sträckan då vi kom bort oss lite i noterna. Detta var strax innan "gamböj" nummer 2 på sträckan. När vi kom ut här såg jag ingången på kurvan som inte alls såg farlig ut. På insidan var det en vall o på andra sidan krönet var det väldigt öppet o fint. Vilken aha upplevelse det tyvärr blev när vi passerade krönet och fick se vägen vika av åt höger. Vi tog det säkra före det osäkra o bromsade oss rakt ut. Publiken lyfte oss snabbt tillbaka på vägen (tack till er) men vi upptäckte ganska snart att det inte gick o köra vidare då länkarmen hade blivit riktigt dålig. Riktigt besvikna var det bara att parkera vid sidan och se resterande bilar passera på sträckan. Vi var inte de enda som hade problem i denna kurvan utan det var cirka 25 avåk här varav 6 rullningar. Det har blivit mycket tjafs om noter/varningar osv efteråt. Noterna kan jag bara kommentera att de stämde bra med hur vägen såg ut. I mitt tycke kanske svängen skulle framhävts lite tydligare genom OMG eller liknande. Det var dock inte noterna som gjorde att vi åkte av. Frågan jag dock ställer mig är om jag återigen skulle kommit där onotat (utan att veta om hur vägen såg ut), om jag då skulle klarat svängen. Mitt svar på den frågan är att jag med största sannolikhet hade åkt av igen. Nog om det. I övrigt en mycket välarrangerad och väl genomförd tävling som man gärna återkommer till! Nu är det bara att ta nya tag!!

Strömkarlen 060909
Så var det dags för sista deltävlingen i Mega rallycups grusserie och vi skulle åter sitta i Suzukin och åka i Gr.H klassen. Då vi förra helgen var av vägen och fick bryta var dagens mål att ta sig runt med hel bil och försöka få så många poäng som möjligt i cupen. Vädret var mycket fint så det såg ut att bli en riktigt fin rallydag.
SS1: En ganska kort sträcka med en riktigt rolig karaktär som passar Suzukin. Vi åkte inte på någon attack utan åkte mitt på vägen stabilt och ändå ganska fort.
SS2: Den berömda Kabelvägen som brukar skörda en del bilar och så även idag. Dagens längsta sträcka som nästan mätte en mil. Vi fick inte mycket att stämma på denna sträcka så tiden var långt ifrån bra.
Efter en kortare service begav vi oss vidare för att åka ss 3 och 4 som förlöpte utan större problem. Vi åkte på en tjuvstart, något som var en ny upplevelse för oss. Enligt mig själv var det ingen tjuvstart men det är heller inte jag som dömmer...Efter ytterliggare en kortare service begav vi oss ut för att åka ss 5 och 6. Då flera bilar framför oss hade fallit bort befann i oss lite i ett ingenmansland så det vart lite långtråkig väntan hela tiden :) Sträckorna flöt på bra utan större bekymmer. Tidsmässigt fanns det mer att ta men vi ville inte riskera nått då vi nu visste att vi trots allt låg ganska bra till i klassen. Efter sista servicen skulle vi nu åka Kabelvägen och Höjen ytterliggare en gång. Kabelvägen var nu ganska uppkörd och det stod många bilar inne på sträckan. Vi åkte på och det stämde nu lite bättre än första gången. Ingen jätte attack men känndes ganska bra ändå. Vidare till dagens sista sträcka som även den flöt på städat och fint. I mål kunde vi konstatera att körningen räckt till en 6:e plats i klassen, något som vi är nöjda med. Målet var ju som sagt att ta sig runt... Tyvärr räckte nog bara våra poäng i Mega rallycup till en 5:e plats bland B-förarna. Nästa tävling blir Rejmeknixen då vi kommer sitta i Gr.E Golfen igen och då kommer det defenitivt bli mer attack i körningen. Tack SMK Trollhättan för en mycket rolig och väl genomförd tävling!

GMS-Jakten 060902

Då Vara MK tvingades ställa in sin tävling beslöt vi oss för att testa vår nya bil i Bilsportbörsen rallycups näst sista deltävling. Moståndet visste vi var mycket bra så det var upplagt för en mycket bra tävling. Då vi inte hade testkört bilen mer än ca 500 meter innan vi åkte till tävlingen var målsättningen att lära känna bilen och om möjligt hänga med i toppen. Besiktningen gick utan problem så det var bara att åka vidare till huvudstarten. Då tävlingen var onotad fick B-A (Daniels pappa) åka med som kartläsare.
SS1: Ganska krokig sträcka som mätte ca 4,5 km. Vi kom in i ett fint flyt direkt och bilen betedde sig som vi hade hoppats. Vi testade ett nytt däcksfabrikat vilka vi tyckte var ganska hala, men det berodde nog också till viss del på att det fortfarande var en del rullgrus kvar på vägen då vi hade startnummer 10.

Vi kom lite väl brett i vänstern ovan och gled ut nära diket men det var ingen fara och detta var vi heller inte ensamna om att göra. I mål kändes det som att vi gjort en bra sträcka för att vara första med bilen och vi trodde att vi inte kunde vara långt ifrån de snabbaste. När vi fick se tiderna kunde vi mycket nöjda konstatera att vi var snabbaste Gr.E bil. Efter en kort service begav vi oss till nästa sträcka.
SS2: Tanken var nu att skruva upp tempot ytterligare och det kan man väl också på ett sätt säga att vi gjorde. Fint flyt i början på sträckan tills vi kom till en höger med en stenmur ytter. Daniel missbedömde denna sväng så farten var alldeles för hög i ingången och det blev inte bättre av att svängen även nöp till lite. Det var bara att ställa upp bilen och försöka driva sig ur men det gick tyvärr inte. Bilen slog i muren och kastades runt så vi hamnade till slut i diket. Efter ett par försök kom vi därifrån men kunde ganska snart konstatera att det inte stod helt rätt till i bakvagnen. Vi körde lungt ut från sträckan och kastade därefter in handduken. I mål på sträckan kunde vi dock konstatera att vi haft riktigt tur. Smällen hade på nått underligt sätt tagit precis i vänster bak fälg så det fanns inte ett märke på hela karossen! Bakaxeln hade dock fått sig en rejäl smäll så vi hade fått lite nya hjulvinklar. Fronten hade också klarat sig bra, bara kofångare och grill som var trasigt.
Efter detta åkte vi lite besvikna in till slutmål men ändå ganska nöjda med att hängt med så bra i första tävlingen med bilen, så vi ser ljust på framtiden.
Vi han till och med ut på sista sträckan och fick där se fin bilåka och en del avåkningar i en höger efter ett snabbt parti dolt av en stor timmerhög.
Bilen har redan plockats ner och nya delar är hämtade så det dröjer inte alltför länge innan bilen är klar!
Nästa tävling blir nästa helg i Trollhättan då vi åter kommer att sitta i Suzukin och tampas mot Gr.H bilarna om viktiga poäng i den avslutande deltävlingen i Mega rallycup. Vi syns där!

Alesvängen 060819

När vi lastade bilen på fredagen var det riktigt fint väder och vi hoppades på att det skulle hålla i sig. Metrologerna lovade dock annat och mycket riktigt var det regn när vi vaknade upp på lördagen.
Dagens tävling bestod av tre sträckor som alla skulle köras två gånger. Totala SS längden var cirka 35 km. Då tävlingen ingick i Sverigeserien för Voc så startade vi i B-Grh nästan sist så det blev till att vänta någon timme innan vi fick ge oss ut på de hala sträckorna.
SS1: Kort sträcka som jag tycker vi fick till ganska bra. Lite småhalt på sina ställen men för en gång skull bra attack redan från början.
SS2: Mycket snabb sträcka där vi också fick till det ganska bra. Det understyrde lite här o var men betydligt mycket bättre fäste än vad vi trodde i regnet.
SS3: Dagens längsta sträcka på lite över milen. Starten på sträckan var mycket snabb för att sedan bli mycket kurvig och med mycket krön. Riktigt rolig sträcka trots det dåliga vädret. Fästet varierade ganska mycket på denna sträckan så ibland gick det lite onödigt brett. Tyckte körning och noter fungerade bra men tiden var inte jättebra?!
Vid service fick vi reda på att de hade strukigt ss6 (samma som ss3) då vägen hade blivit för uppkörd, så nu återstod bara ss4 o ss5.
SS4: Nu var fästet betydligt sämre, blev till att åka spår för att inte komma ut i gyttjan. Vi försämrade oss med två sekunder från första åket.
SS5: Även här var det nu mycket halare. Hände inte så mycket förrän vi kom till sista kurvan H4/kr. Då vi i första åket hade kört på en sten som låg i diket valde vi denna gång att styra ut lite. Det hade dock ingen annan brytt sig om att göra så vi kom ut lite lite i det lösa och fick ett jätte släpp. Farten var här ganska hög så det blev lite nervigt ett kort ögonblick men det hela redde upp sig utan problem.
I mål kunde vi konstatera en 5:e plats i klassen, något som vi får vara ganska nöjda med då vi endast hade 8 sekunder upp till 3:e platsen.


Götenerundan 060812

Dagens tävling bestod av 4 sträckor på cirka tre mil SS. Magnus var nu tillbaka i högerstolen för att sköta notblocket. Vi var idag sammanslagna med Gr-H men det fanns även tre andra Suzukis som skulle åka rallyt, dock i andra klasser. Målsättningen för dagen var att komma i mål för att få poäng i Mega rallycup samt utveckla samarbetet i bilen med noterna.
SS1: Snabb sträcka där vi varken åkte klockrent eller dåligt. Tiden var skaplig.
SS2: Nu skulle vi försöka öka tempot. Efter någon kilometer får jag noten H4 120 Kr V1. Det såg så fint ut på andra sidan krönet så jag tänkte att det räcker väl o bromsa uppe på för att klara V1. Så fel jag hade! I en bra bit över 100 km/h passerade vi V1 och fick stå på hejdarn. Som tur var fanns det gott om plats och inga träd eller andra hårda saker som stod i vägen. Efter detta blev körningen ryckig och vi fick inget flyt alls. Vi tappade mycket tid på denna sträckan.
På servicen behövde vi som vanligt inte göra så mycket mer än att inta lite energi och beskåda hur himmlen fullkommligt öppnade sig. Vi skulle nu få köra de sista två sträckorna i regn trodde vi men det lugnade ner sig. Vägarna hade dock blivit lite hala.
SS3: Lite krokigare sträcka som hade en lite lurig avslutning. Sträckan flöt på ganska bra, inga större missar och noterna fungerade bättre. Inte långt från mål var det en V2 över krön med ett krondike på yttern där det stod riktigt mycket folk. Vi hade inga problem att ta oss för bi det men det var allt mycket lurigare än vad jag trodde.
SS4: Längsta sträckan för dagen på lite över milen. Sträckan var ganska hal men vi hade ett skapligt tempo. Noterna började nu också att bli riktigt bra. Inga direkta problem på sträckan och skaplig tid.
Är inte rikitgt nöjd med insatsen idag då jag vet att det finns mer att ge. I B gr-h blev vi 12 men vi kunde konstatera att vi ialla fall blev bästa Suzuki. Nästa tävling är Alesvängen nästa helg då vi skall försöka börja där vi avslutade denna helgen både vad det gäller körning o noter.


Backasprinten 060729

Så var det dags för vår egen rallysprint på Backabanans motorområde och jag var riktigt laddad och skulle göra allt för att få en så bra placering som möjligt. Bansträckningen var samma som vi åkte året innan och mätte cirka 1.3 km. Denna sträcka skulle vi åka tre gånger. I högerstolen denna dag fick Magnus pappa Börje Widmark äran att sitta.
SP 1: Nu skulle det laddas var det enda som jag tänkte när vi stod på starten. Redan i första kurvan kom vi för fort och fick alldeles för mycket sladd så det bromsade upp riktigt mycket. Hela första åket fortsatte på det viset för fort in i kurvorna och för långsamt ut... Vi tappade ganska mycket tid på detta men jag har bara mig själv att skylla. I mål kunde vi konstatera en 6 tid av dagens 18 ekipage i klassen. Detta var vi långt ifrån nöjda med.
SP 2: Denna gången skulle vi försöka åka igenom med lite mer känsla och tanke istället för att bara åka på attack. Detta gick betydligt mycket bättre fram till nästa sista kurvan där vi flöt ut lite mycket och kom ut i det lösa. Vi var ändå nöjda när vi kom i mål och kunde konstatera en andra tid i klassen. I och med detta låg vi nu trea inför sista åket.
Här var det tänkt att det skulle bli en paus i tävling men himmlens alla oroväckande moln gjorde att tävlingsledningen tog en chansning och lät alla bilar köra sista omgången direkt för att slippa regnet. Tyvärr gick inte denna chansningen hem för när bara ett par bilar kommit iväg öppnade verkligen himmlen sig och det tokregnade, blixtra och åskade. Tävlingen avbröts och sista åket kördes om efter att vädret lugnat ner sig.
SP 3: Nu var banan lite blöt så tiden från andra åket skulle bli svår att slå. Vi låg cirka nio tiondelar efter Emil Tigerberg och andra platsen så det var de vi skulle försöka ta in. Åket kändes bra men inte perfekt, det var lite vanskligt att hitta rätt bromspunkter när banan var blöt men fästet var ganska bra ändå. I mål kunde vi konstatera att att Tigerberg blev en lite för svår nöt att knäcka då han slog oss på sträckan med två tiondelar. Trots detta är vi mycket nöjda med dagens körning och placering, bortsett från första åket... Nu väntar Götenerundan om två veckor som vi ser fram emot.

Kullingstrofén 060722

Efter ett rallyuppehåll på lite mer än en månad skulle det bli riktigt roligt att få åka lite igen. Sista tävlingen vi åkte gick ju inte riktigt som planerat så idag var man riktigt revansch sugen. Då Magnus var på semester fick istället Anneli Johnzon från Varbergs MK sköta notblocket. Anneli som vanligtvis åker med Roger Salomonsson gjorde i och med detta även premiär med noter, så det var lite extra nervositet på morgonen. Vi skulle starta ganska sent så det blev en lång väntan i värmen. Dagens tävling bestod av 4 SS som avslutades med den långa sträckan inne på Remmene skjutfält (lite över 2 mil).
SS1: Ganska snabb sträcka som började mycket bra. Tyvärr tappade Anneli bort sig i noterna efter en stund och vi lyckades aldrig komma tillbaka in i dem. Körningen tyckte jag gick ganska bra ändå. Det känndes dock att det var över en månads sen sist. Tidsmässigt okej men som väntat var vi en bit efter Gr.H bilarna.
SS 2: Denna sträckan var ungefär 12 km lång och hade en blandad karaktär. Nu var Anneli riktigt laddad och vilken läsning hon gjorde sen. Så bra det kan bli första tävlingen med noter om inte bättre :) Körningen flöt på riktigt bra också, vi hade någon liten kris efter ett snabbt parti i en V3+ där vi fick onödigt mycket sladd och skogen kom onödigt nära men det löste sig fint. I mål var vi riktigt nöjda med prestationen speciellt roligt för Anneli o känna at hon gjort en mycket bra sträcka.
SS3: En kort sträcka som notmässigt fungerade mycket bra. Tyvärr stämde det inte riktigt lika bra med körningen. Fick inte till det till 100% så tiden var inte jätte bra. Nu väntade service där vi intog lite energi och kollade över bilen. Inga problem så det var bara att bege sig ut till dagens sista prövning.
SS4: Dagens längsta sträcka som mätte cirka 22 km. Första halvan av sträckan var snabb och flöt på mycket bra. Noterna fortsatte att fungera mycket bra, men strax innan vi kom ut på fältet kom vi bort oss i noterna. Anneli hittade dock tillbaka efter ett par kilometer och sista bien mot mål fungerade det återigen bra. Körningen kändes bra men tidsmässigt var vi ganska långt efter de motorstarkare bilarna. I mål konstaterade vi en mindre bra placering men dock viktiga poäng till Mega rallycup. Nu väntar Backa-sprinten nästa helg och då skall det laddas...


Skilling 500 060617

Denna gång gick det inte riktigt som vi tänkt oss. Vädret var kanon så det såg ut att bli en riktigt rolig täving. Vi var sammanslagna med gr-h bilarna så det skulle bli tufft motstånd. Idag var det Magnus som skulle sköta notblocket. Starten blev något försenad så vi roade oss i stället med att dricka mycket vatten. Väl ute på första sträckan hann vi knappt komma in i tempot innan det roliga var över. Efter ungefär 4 kilometer hade vi ett par rejäla genomslag och vid det sista genomslaget tappade bilen ork och en kort stund efter detta blev det rökutvecklickling i bilen. Vi körde till sidan och kunde snabbt konstatera en mindre kabelbrand. Som tur är hann det aldrig rikitgt ta sig så skadorna blev ganska små men vi tvingades tyvärr kasta in handuken. I skrivandets stund har elsystemet fått sig en genomgång och uppfräschning så nu skall vi förhoppningsvis inte behöva drabbas av detta något mer. Nästa tävling blir Kullingstrofén i juli.

Polkatrofén 060527

Det var ett soligt Gränna som vi kom till på morgonen för att åka den första deltävlingen av Energicupen (en cup som vi inte ingår i). Tävlingen bestod av tre vändprov och i högerstolen denna dag satt min pappa. Även denna gång var vi sammanslagna med Gr-H bilarna så som vanligt skulle motståndet bli tufft.
SS1: En smal och krokig sträcka med mycket stenar i dikeskanterna. Fram till vändningen flöt det på ganska bra, men efter vändningen flöt vi ut lite i en vänster och kom ut i det lösa vilket orsakade någon nervös sekund när vi fick ett jätte kast. Det hela redde dock upp sig. I övrigt gick det ganska bra på tillbaka vägen och tiden var helt ok.
SS2: Ännu en ganska smal och krokig sträcka. Sträckan gick bra förutom att vi tvingades backa i den mycket trånga vändningen, vi kom lite fel in o lyckades därför inte få runt bilen tillräckligt. Detta var vi dock inte ensamma om! Tiden blev därför inte den bästa men resultatmässigt ändå ganska bra.
SS3: Kortaste sträckan för dagen och också den snabbaste med mycket krön och ett härligt lyft på en bred o fin byväg. Över första krönet hade vi lite fel linje och hamnade därför lite ute i kanten på andra sidan. Inga problem dock. Vändningen gick bra även fast vi fick använda oss lite utav diket :) Även tillbakavägen gick bra och där fanns det ett rikitgt skönt lyft där den lilla sukkan fick testa sina vingar. Hade ett par onödiga släpp på gasen men tiden räckte ganska långt ändå.
I mål kunde vi konstatera att vi blev 3:a i klassen. Detta är något vi är mycket nöjda med! Nu väntar ett par veckors uppehåll innan Skilling 500 som vi ser fram emot! Tack Gränna MK för en rolig tävling!

Dalslandsrallyt 060513

När man slog upp sina små blå på morgonen lyste solen in genom fönsterrutan. Det såg ut att bli en riktigt rolig rallydag. Magnus som idag skulle göra säsongspremiär i högerstolen mötte upp hemma hos oss och han liksom jag var lagom nervösa. Detta skulle bli vår första tävling med noter så det var allt lite extra nervositet som fanns i våra kroppar. Även denna tävling var vi sammanslagna med "de stora pojkarna" i Gr.H så det skulle inte bli lätt att hänga med på det beryktat mycket snabba vägarna. Uppresan och besiktningen flöt på utan problem. Då det ar vår första tävling med noter valde vi att tillsammans gå igenom dem innan start för att få en uppfattning om hur vägarna såg ut. Efter lite prat vid huvudstarten var det så dags att bege sig ut till SS 1 av dagens 8 sträckor (4SS som kördes 2ggr).
SS1: Mycket snabb sträcka som flöt på ganska bra. Magnus tappade ganska snabbt bort sig i noterna så det blev till att köra onotat :) Det fegades lite mycket men sträckan flöt på utan större problem.
SS2: Föråkarbilen hade rullat inne på sträckan så det blev ett litet stopp innan vi fick starta. Detta samlade ihop fältet och det fanns därför lite tid att gå runt och prata och jämföra lite tider.
Denna sträckan började lite krokigt för att sedan bli riktigt snabb mot slutet. Även här hade Magnus det lite kämpigt med noterna men sträckan flöt på ganska bra ändå. Ett par för tidiga inbromsningar och lite för mycket släpp på gasen från min sida gjorde sitt till så tiden var långt ifrån perfekt men ändå godkänd. När vi kom i mål var Magnus riktigt irriterad över att inte fått till noterna bra. Denna irritationen var nog ganska bra för på nästa sträcka skulle det fungera mycket bra...
SS3: Även detta var en snabb sträcka men nu fungerade noterna mycket bra. Magnus var med hela vägen och noterna kom i rätt tid. Vilken känsla!
SS4: Nu kändes det som att vi var uppvärmda vad det gällde noter och notläsningen fortsatte att fungera bra. Vi hade inga större problem på sträckan mer än ett par onödiga släpp från min sida. I mål på sträckan kunde vi slappna av lite och åka in till serviceplatsen för lite matintag och tankning. Vid servicen fick vi reda på att det hade fallit bort en del bilar i klassen och vi kunde också jämföra lite tider. Som väntat var det en bit upp till Gr.H bilarna men vi var snabbare än alla Gr.E bilar och inte så långt ifrån Vocarna. Till andra varvet bestämde vi oss för att höja tempot då notläsningen hade fungerat bra på de sista sträckorna. Andra varvet på de fyra sträckorna gick mycket bättre vi förbättrade oss med cirka sex sekunder per sträcka och noterna fungerade bra. Det hände inga incidenter utan vi hade ett ganska bra tempo genom sträckorna. Vi har fortfarande mycket att lära både vad det gäller noter och Suzukin. Bromspunkter måste flyttas fram ytterligare osv. men det känns som att det går bättre o bättre för varje meter vi kör. För att vara första tävlingen med noter och första "skogsrallyt" för säsongen är vi mycket nöjda. Det finns som sagt mer att ge men i takt att vi blir samspelta med noter och bil som kommer det att gå fortare o fortare. Vi ser med tillförsikt fram emot nästa tävling! Tack till Dals MK för en mycket välarrangerad och välgenomförd tävling. Mycket fina sträckor även om de var lite för raka för vår smak och bil.

Lill-Jumbon 060501

Denna gången ringde inte väckarklockan så tidigt så det var ganska lätt att kliva upp ur sängen. Vädret var dock inte det bästa denna "vårdag" utan det regnade ganska bra. Uppe i Falköping var vädret inget bättre så det skulle bli en dag i leran. Lika för alla. Denna gång hade vi blivit ihopslagna med Gr.H så det skulle inte bli lätt att hänga med även om vädret jämnade ut våra odds. Denna gång åkte pappa med i högerstolen.
SS 1: Redan i tredje böj bromsade jag på mig i det hala underlaget. Det var riktigt svårtkört även om det fanns en del fäste inne i skogspartiet. Jag lyckades bromsa på mig ytterligare en gång innan vi kom i mål så tiden vart inte jätte bra. Ett av mina största problem som jag ofta får sota för är att jag är väldigt dålig på att göra bra tider på första sträckan!
SS 2: Nu var den värsta leran borta och fästet var nu betydligt bättre. Detta åket flöt på bra och det syntes också på tiden.Förbättring med 12 s.
SS 3: Nu skulle sträckan köras åt andra hållet. Åt detta hållet kändes sträckan inte lika rythmisk. Det gick kanske lite ryckigt men tiden var ganska bra ändå.
SS 4: Sista sträckan för dagen och nu flöt det på bra. Vi lyckades tom tappa nästan hela bakänden på den lilla bilen inne i skogen! Vi förbättrade oss med cirka fem sekunder från föregående åk.
I mål kunde vi se att tiderna räckte till en femte plats i klassen vilket vi är nöjda med. Tack till Falköpings Mk för en väl genomförd tävling trots det dåliga vädret!

Himmelstalundssprinten 060415

Detta var vår första tävling för säsongen, med ny bil, nya däck och inte en testmeter med bilen innan tävling så var målet med denna tävling att bara få känna på bilen. Klockan ringde alldeles för tidigt på morgonen/natten och blixthalkan som var på vägarna gjorde inte den 30 mil långa resan lättare. Väl uppe i Norrköping sken solen och det såg ut att bli en riktigt fin rallydag. Dagen till ära åkte pappa med i högerstolen.
1:a åket körde vi lungt igenom för att få en uppfattning om hur bilen fungerade. Man kan säga att där Golfen sladdade valde Suzukin att understyra! Även bromspunkterna låg mycket längre fram an vad man var van vid. Tiden blev därefter, långt ifrån de andra Suzukibilarna.
2:a åket försökte vi allt att ta i lite. Det kändes som det gick skapligt men vi hängde fortfarande inte med de andra Suzuki bilarna. Även om man inte hade några höga förväntningar om resultat denna dag får man villigt erkänna att det var ganska frustrerande att se tiderna. Rattrosten var påtaglig och då jag inte litade fullt ut på bilen blev tiderna därefter. Bara att bryta ihop o komma igen och gratulera de andra förarna till fina tider och fina körningar.
3:e åket: Nu var det ganska spårigt och då vi inte hade något direkt att köra för körde vi så fort vi kunde med säkerhetsmarginal.
Sammanfattningsvis kan man säga att det helt enkelt gick för sakta hela dan. Det var gött att få denna tävling till att skrapa av lite rattrost och känna på den nya bilen. Till nästa tävling skall tempot höjas och förhoppningsvis hänger vi då med mycket bättre. Tack till Norrköpings MK för en väl genomförd tävling!

 

 


[Tillbaka]

Tävling Placering/Antal i klass Rapport Resultatlista
Skilling 50 3/8 JA JA (Länk)
Rikspokalen 3/4 JA JA (Länk till reultatdata.com)
Rejmerallyt 1/4 JA JA (Länk till reultatdata.com)
Rejmeknixen Brutit JA JA (Länk till reultatdata.com)
Strömkarlen 6/14 JA JA (Länk till reultatdata.com)
GMS-Jakten Brutit JA JA
Alesvängen 5/7 JA JA (Länk till reultatdata.com)
Götenerundan 12/15 JA JA (Länk till gotenemk.se)
Backasprinten 3/18 JA JA
Kullingstrofén 12/19 JA JA
Skilling 500 Brutit JA JA
Polkatrofén 3/8 JA JA
Dalslandsrallyt 7/13 JA JA (Länk till resultatdata.com)
Lill-Jumbon 5/11 JA JA
Himmelstalundssprinten 1/1 JA JA