[Tillbaka]

 

Tävling Placering/Antal i klass Rapport Resultatlista
Vedumsmästerskapen 051009 (Kullings MS) 2/5  JA JA
Duntis-cupen 051008 (SMK Motala) 1/11  JA  JA
Retursladden 050911 (Kinds MK) 1/5  JA JA
Strömkarlen 050903 (SMK Trollhättan) Brutit  JA  JA
(Länk till resultatdata.com)
Götenerundan 050813 (Götene MK) 4/8  JA JA
(Länk till resultatdata.com)
Backa-sprinten 050729 (Skene MS) 1/2  JA  JA
Kullingstrofén 050723 (Kullings MS) 2/7  JA JA

Hammarslaget 050612 (Norrahammars MK)

1/5  JA JA
ICA-Varvloppet 050528 (Vara MK) 3/6  JA JA
Lill-Jumbon 050501 (Falköpings MK) 2/5  JA JA

Vedumsmästerskapen 051009 Kullings MS

Med gårdagens seger i bagaget var vi mycket laddade för att avsluta helgen på ett bra sätt. För dagen skulle det köras 2 sträckor som skulle köras två gånger. Det var tillåtet att med personbil köra igenom sträckorna innan tävlingens start, utan att göra anteckningar. Första sträckan var 1 km lång o innehöll bland annat en trång 180 graders kurva/vändning mellan tunnor. Vi satte upp ett högt tempo med en gång och var snabbast på sträckan.
SS 2: En halvlurig sträcka som både var snabb och knixig. Körningen gick bra även om det kanske lättades lite mycket på gasen i det avlutande partiet. Snabbast i klassen igen.
SS 3: Samma som SS 1. Nu skulle det laddas var enda tanken vi hade i bilen, och fort gick det. Vi var den enda bilen i klassen som kom under minuten och var således återigen snabbast. Inför sista sträckan kanske vi slappnade av för mycket för där skulle vi tappa tid o förlora vår ledning i klassen.
SS 4: Nu hade det börjat regna så det skulle bli svårt att förbättra vår tid från föregående åk. Allt gick bra fram till det första skarpa vägbytet där det bromsades alldeles för tidigt. Daniel säger själv att han fick ett riktigt hjärnsläpp. Irreterade gick det fullt upp till nästa vägbyte. Farten i kombination med att bilen inte gjorde som Daniel ville resulterade i en lätt avåkning och backning. Besvikna kunde vi i mål konstatera att tiden "bara" räckte till en andra plats. Snabbaste C-förare var vi dock men andra platsen kändes som en stor förlust. Nu blir det nog ett uppehåll i tävlandet för vår del. Vi ser fram emot nästa säsong då vi kommer att köra i B-Gr.E
[UPP]

Duntis-cupen 051008 SMK Motala

Denna helgen skulle vi köra både på lördagen och söndagen. Vi åkte ner till Motala på fredag för att övernatta där. Det var hela 11 startande bilar i klassen så motståndet skulle bli svårt. När vi hade gått igenom sträckan som skulle köras på morgonen var vi förhoppningsfulla om ett bra resultat. Första åket tyckte vi gick bra, men vi var hela 1.5 sekunder efter snabbaste bil. Inför andra åket bestämde vi oss för att ladda rejält. Detta gav också resultat då vi var snabbast i klassen och ledde nu med nästan 2 sekunder. Det sista åket blev därför lite av ett "säkerhetsåk". Vi körde lungt o sansat och och gjorde helt enkelt bara vad vi behövde göra. Vi tappade en sekund på vårt försprång men det hela räckte ändå till ännu en seger för teamet. Den långa resan hem gick väldigt lätt och förväntningarna för morgondagen var höga.
[UPP]

Retursladden 050911 Kinds MK

Vädret kunde inte varit bättre när vi anlände till Dalstorp. För dagen skulle det köras cirka två mil SS och bisittare denna dag var B-A.
SS 1: Mycket rolig sträcka som igentligen svängde hela tiden. Det hela flöt på bra även om vi "enligt kartläsaren" varit nära att smeka en sten mur :)
SS 2: En kort sträcka som innehöll ett lurigt krön. Vi hade blivit varnade för detta krönet innan start så vi tog det lungt över det, kanske lite för lungt. Sista partiet på sträckan var riktigt smalt och krokigt vilket passade Golfen perfekt.
SS 3: Samma som SS 1. Nu laddade vi ännu mer och det kändes riktigt bra. Sista partiet över åkrarna gick det kanske lite väl brett men vi förbättrade tiden med 8 sekunder. I mål konstaterade vi att vi var snabbaste C-förare i Gr.E-VOC och näst snabbaste Gr.E bil och 5 totalt i den otrimmade klassen.
[UPP]

Strömkarlen 050903 SMK Trollhättan

Denna tävling vill man helst glömma. Vi hade inte fått med oss någon lufttrycksmätare i bilen vilket gjorde att trycket i däcken var alldeles för hög på första sträckan då transporten dit var väldigt lång. Detta orsakade en snurrning och tidsförlust på cirka tio sekunder. På andra sträckan var vi snabbast, men glädjen var kortvarig då bilen tappade all ork på tredje. I målet på sträckan konstaterade vi att blockpackningen hade gjort sitt så det var bara att packa ihop och åka hem.
[UPP]

Götenerundan 050813 Götene MK

Rallyt inleddes med en väldigt kort sträcka precis bredvid start och mål. En sträcka där man igentligen bara kunde förlora tid. Vi startade bra och var 7 tiondelar från snabbaste i klassen. På andra sträckan öppnade sig verkligen himmlen och det fullkomligt vräkte ner regn. Torkarna hängde inte med och vi såg inte ut. Detta var fruktansvärt frustrerande då vi i ett par kilometer endast kunde "puttra" fram. Här tappade vi mycket men sträckan efter gick bättre och vi vann den sträckan med cirka 4 sekunder. Sista sträckan var vi tvåa men beroende på problemen vi haft på andra sträckan räckte tiden bara till en fjärde plats.
[UPP]

Backa-sprinten 050729 Skene MS

Vår egen klubb hade anordnat en sprint på motorområdet. För dagen skulle en kompis till Daniel och Magnus flickvän få äran att sitta i högerstolen. Tävlingen flöt på bra för vår del förutom att vi i det andra åket fick lite problem med "ånglås" som gjorde att vi tappade cirka två sekunder. Även B-A körde denna sprint med dottern Johanna i högerstolen.
[UPP]

Kullingstrofén 050729 Kullings MS

Eftersom Magnus denna helg var nere på Gotland och åkte folkrace hoppade Daniels pappa in som kartläsare. Vi startade tidigt och fick åka på riktigt fina vägar.
SS 1: En kort sträcka där vägbytena skulle avgöra, några som vi inte riktigt fick till. Vi var cirka 2 sekunder från den snabbaste i klassen.
SS 2: Redan en bit in på sträckan fick vi motorstopp i ett mycket skarpt vägbyte. Irreterade laddades det vidare. När vi kom till ett förvarnat krön kom varningen lite sent så det gick på tok för fort över krönet. Som så många andra gick vi rakt fram istället för att svänga höger. Detta kostade oss en backning och mycket tid. I mål kunde vi dock konstatera att de flesta i klassen verkade ha gjort samma misstag.
SS 3: En sträcka på över två mil. Gick förhållandevis bra och ett par km från mål kom vi ikapp framförvarande bil. Det var inga problem att ta sig förbi. Tack till Er. Nu var även tempmätarn nästan i topp men vi tog oss i mål med full fläkt i kupen.
Näst sista sträcka flöt på bra men på sista sträckan körde vi punktering cirka en km från mål, vi tappade dock inte så mycket tid som tur va. Efter målet på sträckan blev det stressigt att byta hjulet för att hinna in till slutmålet i tid men vi kom in precis på minuten och kunde konstatera att vi trots alla problem ändå lyckats bli två.
[UPP]

Hammarslaget 050612 Norrahammars MK

När vi anlände på morgonen hängde regnet i luften. Dagens tävling bestod av 3 SS varav en sträcka skulle köras 2 ggr. Detta var Magnus första tävling i högerstolen så lite nervositet fanns allt med i bilden. På väg ut till första sträckan började det regna kraftigt så det var upplagt för ännu en ny upplevelse för teamet. Daniel som nu hade börjat vänja sig vid både bilen och att åka i skogen hade lite högre förhoppningar om ett bättre resultat än föregående tävling.
SS 1: Eftersom det hade regnat rätt mycket de senaste dagarna var vägen redan rätt uppkörd när vi startade. Vi öppnade i ett snabbt men ändå säkert tempo. Inga onödiga chansningar då fästet varierade rätt mycket. Målkurvan var väldigt interessant även om den var varnad. Kunde slutat illa!
SS 2: Denna sträckan var ännu mer uppkörd och väldigt smal. Vi fortsatte i vårt tempo utan att ta några risker.
SS 3: Samma sträcka som SS 1. Flöt på bra och vi förbättrade vår tid med en sekund från första genomgörningen.
Vi hade under hela tävlingen kännt att det funnits mer att ge men ville samtidigt inte riskera en avåkningen i det luriga väglaget. I mål såg vi att vi var snabbast i vår klass. Första segern! Nöjda begav vi oss hemåt med första uppklassningspoänget.
[UPP]

ICA-Varvloppet 050528 Vara MK

Dags för den riktiga skogs premiären. Vara MK hade anordnat ett rally om 4 SS där en sträcka kördes två ggr. Målsättningen för dagen var att ta oss runt för att försöka få lite erfarenhet om att åka i skogen. Första sträckan var ganska lång och körningen gick lite knackigt. Det var riktigt nära att vi monterade in den lilla Golfen bland några stora stenar i en skarp vänster, men det hela redde ut sig ganska bra. I mål såg vi att vi var ganska långt efter den snabbaste i klassen. SS 2 och 3 gick mycket bättre och vi lyckades hänga med ganska bra, även om det saknades en del fart. Andra genomkörningen på långsträckan gick bättre även om det nu hade blivit lite uppkört på det smala partiet i mitten. Vi slutade på en tredje plats i klassen utav sex. Godkännt med tanke på att det var första tävlingen i "skogen".
[UPP]

Lill-Jumbon 050501 Falköpings MK

Så var det då äntligen dags för teamets premiär tävling. Lagom nervösa anlände vi till Falköpings motorområde där det skulle hållas en sprinttävling. Sträckan som skulle köras var cirka 3 km och skulle köras två ggr i vardera riktning.
SS 1: Startade ganska bra med tanke på att detta var de första metrarna i bilen. Rallycrossbanan förlöpte utan större problem och även skogspartiet flöt på bra. Det märktes dock att det var första gången som vi körde, för det fegades en del inne i skogen. I målet såg vi att vi trots allt hade en andra tid av C-Gr.E bilarna.
SS 2: Nu var smekmånaden över och vi bestämde oss för att ladda lite mer. Detta åket kändes bra men vi lyckades dock bara förbättra tiden med sju tiondelar. Fortfarande tvåa i C Gr.E
SS 3: En sträcka som ingenting stämde på. Missade växeln två gånger och tappade mycket tid. Lagom irreterade var det bara att försöka ladda om inför sista åket.
SS 4: Nu gick det betydligt bättre och vi fick också en hyffsad tid. Vi förbättrade oss med cirka sex sekunder från föregående åk.
Vi slutade på en andra plats i klassen utav fem Gr.E bilar. Ett resultat som vi får vara mer än nöjda med för att vara teamets debut!
[UPP]